• @

    11 Μαΐου 2013

    Ο δικός μας Μαραθωνοδρόμος


    Ο Μαραθώνιος δρόμος είναι ένα από τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και εισάγεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1896 σε ανάμνηση του ηρωικού κατορθώματος του Έλληνα στρατιώτη ημεροδρόμου – αγγελιοφόρου Φειδιπίδη, που μετά την μάχη του Μαραθώνα (490π.χ.) έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης με τη λέξη «νενικήκεμεν».

    Ο Μαραθώνιος είναι αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης 42,195χλμ. απαιτεί μέγιστη πειθαρχία νου και σώματος και συμβολίζει την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα αλλά και την ανάδειξη του ενός μέσα από τους πολλούς. Αναγνωρίζεται η προσπάθεια όλων και τιμάται αυτός που αξίζει να τιμηθεί ιδιαιτέρως. Η αρχαιοελληνική αξία της ευγενούς άμιλλας συνεχίζει να αποτελεί ύψιστη αξία και αρωγό.
    Την 7η Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία ο 37ος Διεθνής Μαραθώνιος Παρισιού με την συμμετοχή περισσοτέρων από 41.000 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησε επάξια με την συμμετοχή του, ο Αρχιφύλακας ΜΠΑΛΚΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ ο οποίος...
    υπηρετεί στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους 5 μεγαλύτερους στον κόσμο, συμμετείχαν κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι παγκοσμίως.
    Η διαδρομή των 42,195 χλμ είναι ολοκληρωτικά μέσα στην πόλη του Παρισιού περνώντας δίπλα από όλα τα γνωστά  αξιοθέατα. Η εκκίνηση δόθηκε στην Αψίδα του Θριάμβου στην λεωφόρο Champs Elysees, όπου οι συμμετέχοντες λαμβάνοντας τις εντολές του αφέτη ξεκίνησαν το μαγικό αλλά και επίπονο ταξίδι τους στους δρόμους της πόλεως του φωτός περνώντας από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το Place de la Concorde, το Λούβρο, το Place de la Bastille, τον Σηκουάνα και το Pont Neuf, ενώ το «ταξίδι» του μαραθωνοδρόμου καταπραΰνεται με θέα την Παναγία των Παρισίων και στη συνέχεια, τον Πύργο του Άιφελ, όπως μας περιγράφει ο Μιχάλης και συνεχίζει λέγοντας «ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για ‘μένα, να περιμένεις στην εκκίνηση το σήμα του αφέτη και να συναγωνίζεσαι μαζί με αθλητές παγκοσμίου επιπέδου».
    Ζητήσαμε από τον Μιχάλη να μας περιγράψει τα συναισθήματα που διαπερνούν τον μαραθωνοδρόμο κατά την πορεία προς την «δόξα» … προς τον τερματισμό. Γιατί μόνο δόξα μπορεί να συνοδεύει και να αντιπροσωπεύει έναν μαραθωνοδρόμο. «Το αγώνισμα του Μαραθωνίου  και η προετοιμασία  απαιτούν την μέγιστη πειθαρχία από την πλευρά του αθλητή γιατί όπως φαντάζεστε  το σώμα δοκιμάζεται καθημερινά με τους μεγάλους όγκους χιλιομέτρων και κατά συνέπεια με το σωματικό και ψυχικό στρές που προκαλούν. Ο αθλητής περά από την σωματική δύναμη πρέπει να έχει επίσης και ψυχική αντοχή! Τα συναισθήματα που νιώθει όταν περνάει την γραμμή του τερματισμού μετά από έναν τέτοιο αγώνα ανάμεσα σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού από τους θεατές είναι απερίγραπτα! Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε Μαραθώνιο δρόμο εκτός Ελλάδος … όταν τερμάτισα στην αψίδα του Θριάμβου σηκώνοντας την ελληνική σημαία και ταυτόχρονα να ακούω να φωνάζουν από τα μεγάφωνα το όνομα μου και τον Σύλλογο που εκπροσωπούσα ΄΄police club of Thessaloniki Greece΄΄ ένιωσα πολύ περήφανος και συγκινημένος, και σαν αθλητής και σαν αστυνομικός … συναισθήματα που δύσκολα μπορείς να τα περιγράψεις»

    Ο Μαραθωνοδρόμος κουβαλάει στην ψυχή του τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις και ξεπερνά τα δικά του όρια σωματικά πνευματικά και ψυχικά. Αξίζουν σεβασμού και χειροκροτήματος όλοι οι μαραθωνοδρόμοι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αθλητή-αθλήτρια με θέρμη γιατί ο πολιτισμός του μαραθωνίου δρόμου επιβάλει τον σεβασμό στον καθένα αθλητή ξεχωριστά.
    Ο ΜΠΑΛΚΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ έχει λάβει μέρος 3 φορές στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας, 1 φορά στον μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στην πόλη μας, 2 φορές στον γύρο της λίμνης των Ιωαννίνων απόστασης 30χλμ ενώ έχει πάρει πολλές φορές μέρος  και σε ημιμαραθώνιους δρόμους απόστασης 21,1χλμ. Επομένη πρόκληση, όπως μας ανέφερε, είναι ο αγώνας ορεινού δρόμου zagori trail απόστασης 50 χλμ στα τέλη Ιουλίου στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων.

    Τέλος θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τους συναδέλφους που πίστεψαν σε αυτόν καθώς και τον Σύλλογο της «Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης» που τον υποστήριξαν και τον τίμησαν.

    Τα μέλη του Δ.Σ. θεωρούμε τιμή μας που ο Μιχάλης εκπροσώπησε τον Σύλλογο μας τρέχοντας με το έμβλημα του συλλόγου

    Το ευχαριστώ και το μπράβο αποτελεί ελάχιστή και παράλληλα ύψιστη ανταμοιβή για τον κάθε αθλητή του ήθους του Μιχάλη

    Άρθρο του ΚΑΡΑΜΑΝΗ Ηλία από την εφημερίδα του Συλλόγου μας (Αρ. Φύλλου 12 - Μάιος 2013)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο δικός μας Μαραθωνοδρόμος Rating: 5 Reviewed By: ilias karamanis
    Scroll στην αρχή