• @

  09 Σεπτεμβρίου 2015

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1,2,3& 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

  Πρόγραμμα Εκδρομής:


  1η ήμερα: 01/10/2015     ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
  -Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:00 από το Α.Μ.Ε.Θ. (Μοναστηρίου 326) με προορισμό την Κων/πολη,. Διέλευση από Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, σύνορα Κήπων και στην συνέχεια δια μέσω Μαλγάρων , Ραιδεστού (στάση για φαγητό) φθάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.
   -Προαιρετικά επίσκεψη στο Εμπορικό
  Istinye Park και ελεύθερος χρόνος για Καφέ και Φαγητό
  Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και διαν/ση.


  2η ημέρα: 02/10/2015    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


  Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα οθωμανικά και Βυζαντινά μνημεία αλλά και τα σύγχρονα αξιοθέατα της Πόλης.
  Θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα δούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής, Ο Τρούλος της έχει 55μ ύψος και 31μ διάμετρο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιππόδρομο , το Τόπκαπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16αιώνα έως και τον 19αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές και σήμερα πλέον μουσείο των ανεκτίμητων Θησαυρών τους με Θέα προς την Θάλασσα του Μαρμαρά. Φαγητό προαιρετικά κοντά στην Αγία Σοφία ή στην γέφυρα του Γαλατά.
  Το Απόγευμα Προαιρετική Κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Μετά την κρουαζιέρα προτείνουμε γεύμα και Βόλτα στην περίφημη περιοχή Ortakoy , ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διαν/ση.


  3η ημέρα: 03/10/2015 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ-ΧΑΛΚΗ – ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ
  - Πρωινό και αναχώρηση για το Μποστάντζι που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης, με πρόσοψη τη θάλασσα του Μαρμαρά για να πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα
  ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη , Πρίγκηπος).  Θα επισκεφθούμε τη Χάλκη . Με τα γραφικά παΐτόνια θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο  λόφο της Ελπίδος . Επιστροφή το απόγευμα με το καραβάκι της γραμμής. Μεταφορά στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Προαιρετικά προτείνουμε γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και διαν/ση.

  4η ημέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  - Πρωινό και αναχώρηση  για  να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης. Κατόπιν θα επισκεφθούμε θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης “ Istanbul Akvaryum” που βρίσκεται δίπλα στο Πολυκατάστημα
  Aqua Florya”. Ελεύθερος Χρόνος στο Πολυκατάστημα .Κατόπιν  αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη.  Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το απόγευμα στην πόλη μας .

  Στην τιμή  περιλαμβάνεται:
  - 3 Διανυκτερεύσεις  (Πέμπτη ,Παρασκευή και Σάββατο ).
  - Πρωινό (Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή)
  - Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν.
  - Αρχηγός – Συνοδός γνώστης του προορισμού καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  - Τοπικός ξεναγός για ξενάγηση Πόλεως.
   - Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

  Για ενημέρωση – Πληροφορίες στους:
  1)    Φεστερίδη      Γεώργιο
  2)    Αλεξίου          Δημήτριο
     
                        -Ο-                                                                                  -Ο -
                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                         ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Rating: 5 Reviewed By: ilias karamanis
  Scroll στην αρχή