• @

    09 Οκτωβρίου 2013

    Ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, μόνο Θύματα...


    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  7 Οκτωβρίου ημερίδα - διάλεξη που διοργάνωσε με πρωτοβουλία του ο Σύλλογος μας στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Ο Ναζισμός δεν έχει φίλους μόνο θύματα". Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Γιώργος Φεστερίδης, με κεντρικό ομιλητή τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Πάυλο, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Δημήτριος.

    Ο μεστός και ευλαβικός λόγος του Σεβασμιοτάτου καθήλωσε το ακροατήριο που είχε γεμίσει από νωρίς το αμφιθέατρο, μεταξύ των οποίων και μαθητές του 4ου Λυκείου Ευόσμου, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

    "Δεν μπορεί να είμαστε Έλληνες και να είμαστε ναζιστές. Δεν μπορεί να είμαστε Έλληνες και να είμαστε απάνθρωποι. Δεν μπορούμε να είμαστε Έλληνες και να πιστεύουμε στη βία. Γιατί, ουσιαστικά, η δύναμη δεν είναι η βία που σκοτώνει - γιατί κάποτε θα σκοτώσει και εσένα - είναι η δύναμη της αγάπης" σημείωσε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: "Είμαστε μια χώρα που έχει ζήσει την εμπειρία του ναζισμού. Αν ξαναγυρίσουμε σε αυτή, έχουμε μπει στο χώρο της σχιζοφρένειας". Επίσης στον επίλογο του λόγου του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε...
    στις αξίες, στο ήθος και την αξιοπρέπεια, που ενώνουν τους Έλληνες εδώ και αιώνες, όπως είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, και αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της εθνική μας ταυτότητας και της Δημοκρατίας μας.

    "Ο ναζισμός είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα μπορεί να υπαχθεί σε ορθολογική μελέτη" ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Β. Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ευχαριστώντας τον μητροπολίτη για την παρουσία του. Την εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος ΚΟΥΚΙΟΣ Τρύφων.
    Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κ.ά.









    Διαβάστε παρακάτω τι έγραψαν για την εκδήλωση του Συλλόγου μας...

    οι ηλεκτρονικες ιστοσελίδες των εφημερίδων:

    οι ηλεκτρονικές ειδησιογραφικές ιστοσελίδες:
    newsbomb  /  inews  /  thesstoday  /  se leo ,

     και το   policenet


    ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση









    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, μόνο Θύματα... Rating: 5 Reviewed By: ilias karamanis
    Scroll στην αρχή